Verstappen: “Vettel ging in de fout”

Voormalig F1-rijder Jos Verstappen gaf onlangs zijn mening over het incident tussen Sebastian Vettel en Mark Webber in Turkije.
Jos Verstappen reed meer dan 100 wedstrijden in de F1. De 38-jarige Nederlander was ooit de teamgenoot van Michael Schumacher toen deze nog voor Benetton racete. Tegenwoordig besteed Verstappen heel wat aandacht aan de carrière van zijn zoon Max die volop bezig is met karting. Tijdens een event in Italië verklaarde de voormalig F1-rijder alvast dat ook hij van mening is dat Sebastian Vettel in Turkije in de fout ging.

“Vettel had op het bewuste ogenblik meer snelheid en hij kon optimaal van de slipstream profiteren. Vervolgens maakte hij zelf een cruciale fout door te snel naar rechts te draaien. Daardoor raakte hij teamgenoot Webber die vanzelfsprekend zijn positie wilde verdedigen. Iedereen racete om te winnen en Vettel kreeg meer dan voldoende ruimte. Mogelijk hebben veel insiders liever een jonge Duitser als wereldkampioen maar in mijn ogen deed Webber alvast niets fout. Het team zal er nu voor moeten zorgen dat het incident tot het verleden behoort. Beide rijders zijn zeer professioneel dus ik verwacht geen verdere problemen”, aldus Jos Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}