Verstoren protesterende boeren raceweekend GP van België?

Het boerenprotest laait opnieuw op in ons land en er wordt gevreesd dat het protest ook gevolgen zal hebben voor de organisatie van de GP van België.

De voorbije weken waren er al een aantal acties van protesterende boeren die een hogere prijs eisen voor hun producten. Na een relatieve rust laait het boerenprotest nu echter opnieuw op en dan vooral in Wallonië.

Zo was er afgelopen nacht hevig boerenprotest nabij de luchthaven van Luik. Zo’n zeshonderd boeren protesteerden er met tractoren en blokkeerden de toegang tot de gebouwen van Aviapartner en luchtvaartmaatschappij Qatar Airways. De politie moest zelfs traangas inzetten toen de boeren de gebouwen van Aviapartner binnendrongen.

Ook vandaag zijn er nog acties waarbij in Wallonie verschillende snelwegen geblokkeerd worden. Er wordt dan ook gevreesd dat de boeren tijdens de het raceweekend van de GP van België voor problemen zullen zorgen.

Op 7 september vindt er een Europese landbouwraad plaats en met hun acties willen de boeren de druk op de ketel houden en aandacht blijven vragen voor hun problemen. De GP van België is dan ook een ideaal moment om eventueel bijkomende acties te voeren. Het is echter maar de vraag of een eventueel protest in goede aarde zou vallen aangezien de organisatie van de F1-race op het circuit van Spa-Francorchamps van serieus economisch belang is voor de Waalse economie.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen