Verzonnen twee ‘aangerande fans’ hun verhaal om binnen te geraken bij F1-teams en F1-piloten te ontmoeten?

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De voorbije dagen was er veel te doen rond misbruik, racisme en intimidatie van vooral vrouwelijke fans op de Red Bull Ring. De Formule 1, teams en rijders veroordeelden de gebeurtenissen maar nu blijkt dat op zijn minst ook enkele getuigenissen over misbruik verzonnen zijn.

Laat ons eerst en vooral duidelijk zijn, wat er afgelopen weekend is gebeurd op de Red Bull Ring, het belagen van hoofdzakelijk vrouwelijke fans en medewerkers, alsook intimidatie, racisme en homofobe uitlatingen horen niet thuis in de Formule 1 en bij uitbreiding uiteraard ook in geen enkele andere sport.

Er duikt echter ook een verhaal op van twee vrouwen die anderen valselijk beschuldigden. Na ‘aanrandingen’ kregen Mollie en Julia heel wat aandacht bij Aston Martin en McLaren beide dames gingen ook met Sebastian Vettel op de foto.

Op Twitter werden echter verschillende berichten van Mollie en Julia ontdekt waaruit zou blijken dat het een soort ‘scam’ was waarbij ze vooral hoopten F1-rijders te kunnen ontmoeten. Zo plaatsten ze een foto van een willekeurige Hamilton-fan online die hen in Silverstone op een homofobe manier aangesproken zou hebben.

In Silverstone slaagden ze echter niet in hun opzet, iets dat dus een week later op de Red Bull Ring dus wel lukte. Toen ze uitgenodigd werden probeerden ze vlug de oude posts te verwijderen. Toen dat ontdekt werd reageerde één van hen beide dat het om een ‘grap’ ging.

Ondertussen werd het verhaal van Mollie en Julia ook opgepikt bij Aston Martin. Daar liet PR-chef Matt Bischop verstaan dat hij een uitgebreid gesprek met hen voerde en dat er geen twijfel bestaat over dat ze beledigend toegesproken werden. Volgens Bisschop moet het online pesten van beide dames ook stoppen.

Feit is dat de hele discussie over dit verhaal er voor zorgt dat ook het grotere verhaal van misbreuk en racisme door sommigen nu in twijfel zal getrokken worden, wat bijzonder jammer is voor alle slachtoffers van de voorbije dagen …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print