Lewis Hamilton geen fan van ‘oranje fakkels’: “Niet goed voor het milieu en onveilig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de sprintrace op zaterdag werden heel wat oranje rookfakkels afgestoken en tijdens de grand prix op zondag werden daarvan nog een veelvoud afgestoken. Het zorgde voor een immens oranje gekleurde rookwolk die zelfs de zichtbaarheid op het circuit in het gedrang bracht.

Verschillende rijders lieten na afloop van de race weten dat de visibiliteit op het circuit niet goed was. Ferrari-rijder Charles Leclerc zei dat het nog enigszins meeviel: “Tijdens de formatieronde was het heel erg, maar het was niet te erg,” aldus Leclerc. “Je kon nog wat zien dus het viel mee.”

Maar andere rijders vonden het veel minder leuk en stellen zich openlijk vragen over de veiligheid en het gebrek aan visibiliteit. Ook heel wat (Nederlandse) F1-fans vroegen zich op de sociale media af of het echt wel vlak voor aanvang van de race zo hevig moet dat veel toeschouwers niet eens de start van de race konden zien.

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton vond het net als Leclerc niet te erg dat de race niet kon doorgaan maar stelde zich toch vragen bij de grote hoeveelheid oranje rook.

“Tijdens de formatieronde kon je de apex van de zevende bocht niet meer zien,” aldus Hamilton. “Aan het einde van de race kon je in de zesde bocht zelfs helemaal niets meer zien.”

“Gelukkig gebeurde dit niet tijdens de race maar misschien hadden ze het wat meer voor het einde van de race kunnen bewaren?”

“Ik kan me ook niet voorstellen dat dit goed is voor het milieu, dus tja …”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print