Vettel beleeft een saaie race: “We waren te traag om Mercedes te bedreigen”

Na de kwalificatie had Sebastian Vettel gezegd dat Ferrari tijdens de race een stuk sneller en competitiever zou zijn. Vettel beleefde echter een redelijk ‘saaie’ race en hij kon nooit geen bedreiging vormen voor Hamilton en Bottas.

Vettel finishte de race op vijftien seconden van Hamilton en had zelf meer dan vijfentwintig seconden voorsprong op teamgenoot Kimi Raikkonen. Het was met andere woorden een redelijk saaie race voor Vettel, een race waarin Ferrari Mercedes nooit kon bedreigen.

“In het begin probeerde ik enorm hard. Ik denk dat ik een goede start had maar ik kon geen kant uit,” blikt Vettel terug op zijn race. “Ik had een lock-up en had daardoor een lichte flat-spot op mijn eerste setje banden. Vervolgens kon ik na zo’n drie à vijf ronden niet meer sneller gaan en leken ze weg te rijden. Vanaf dan was het een eenzame race voor mij.”

“Vervolgens kwam ik tijdens de tweede stint echt in mijn ritme en ik denk dat we tijdens de tweede helft van de race een sterke racepace hadden. Het volstond uiteraard echter niet om die twee jongens te evenaren,” verwees Vettel naar Bottas en Hamilton.

Vettel feliciteerde vervolgens Bottas voor de overwinning en ook nogmaals Hamilton voor het behalen van de wereldtitel. De Duitser hoopt echter om in 2018 de strijd om de wereldtitel beter te kunnen aangaan.

“Ik ben blijf voor Valtteri en ook nogmaals mijn felicitaties voor Lewis dit seizoen,” zei Vettel. “Hij verdiende dit seizoen om wereldkampioen te worden en ik haat het om het te zeggen, maar hij was de betere dit seizoen.”

“Ik ben er echter van overtuigd dat we tijdens de winter ons ding zullen doen en hopelijk volgend seizoen sterker voor de dag zullen komen,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print