Vettel favoriet voor de overwinning maar is dit terecht?

Vettel domineerde de kwalificatie voor de GP van Australië en is daar ook de favoriet bij uitstek voor de zege. Maar is dit wel terecht?
Veel rijders, teambazen, insiders en fans zijn het er over eens. Vettel reed een verbluffende tijd en nog verrassender is het feit dat Red Bull KERS niet gebruikte tijdens de kwalificatie. Allemaal zaken die in het voordeel spreken van de Duitser.

Maar staren we ons op zo’n moment niet blind enkel en alleen op het tijdsverschil tijdens de kwalificatie? Er zijn immers zoveel onzekere factoren voor de race van morgen.

Eerst en vooral bleek reeds in 2010 dat er vaak een veel minder groot verschil is tussen Red Bull en haar concurrenten tijdens de race. Red Bull reed in 2010 vaak de snelste tijd tijdens de kwalificatie, maar het kon ook vaak deze uitstekende startpositie niet verzilveren. Een andere onbekende die hierbij aansluit is dat we totaal geen idee hebben over de diverse wagens en hun competitiviteit in raceomstandigheden.

En dan hebben we het nog niet over één van de grootste onbekende factoren waarvoor alle teams en rijders vrezen, de Pirelli-banden en hun duurzaamheid tijdens de race. Reeds voor de aanvang van het seizoen was geweten dat er meer pitstops zouden plaatsvinden dan in 2010 het geval was.

Hoe gaan de diverse wagens om met de banden? Er zijn altijd wagens en rijders die spaarzamer omspringen met hun banden, ofwel omwille van hun rijstijl en anders omdat de wagen gewoonweg ‘zuiniger’ met de banden omspringt.

En dan vergeten we misschien wel nog een erg belangrijke factor uit het oog: wat met de safety car? Een klein incident kan volstaan om gans het rijdersveld door elkaar te gooien.

Het antwoord op al deze vragen krijgen we zeker en vast morgenvroeg, wanneer de rode lichten doven en vooral wanneer er met champagne mag gevierd worden.

De bookmakers, die zijn echter zeker van hun stuk. Vettel en Red Bull zijn topfavoriet voor de overwinning (1 tegen 1,65 en 1 tegen 1,45). Maar heeft 2010 ons niet geleerd dat we Alonso nooit mogen afschrijven? Hij staat genoteerd tegen een uitzonderlijk hoge quote van 1 tegen 12.

Laat echter één ding duidelijk zijn, alles is uiteraard mogelijk, maar de kans dat onze landgenoot Jerome D’Ambrosio tijdens zijn debuutrace de GP van Australië wint achten ook de bookmakers voor onwaarschijnlijk (1 tegen 2501).
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Waag nu je kans bij Bwin. Registreer een account door op onderstaande banner te klikken en incasseer een bonus tot wel 50 euro gratis wedtegoed. Je eerste storting wordt maximaal verdubbeld met een bedrag van 50 euro.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print