Vettel: “Ferrari heeft een oplossing voor de lange termijn nodig”

Volgens Sebastian Vettel mag Ferrari na de voorbije tegenvallers en teleurstellende resultaten vooral niet panikeren. Vettel is er van overtuigd dat Ferrari tegelijkertijd een oplossing voor de lange termijn dient uit te werken.

Sebastian Vettel en Ferrari leken lange tijd serieus in de running voor de wereldtitel. In Singapore kregen Ferrari en Vettel echter een serieuze tegenslag te verwerken toen beide Ferrari’s en Max Verstappen betrokken raakten bij een startcrash.

Tijdens de twee races daarna werd Ferrari geconfronteerd met verschillende motorproblemen, waarna de achterstand van Vettel op Hamilton 59 punten bedraagt.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft Ferrari te maken gehad met de betrouwbaarheidsproblemen omdat het te veel pushte om zo in de strijd om de wereldtitel te kunnen blijven. Sebastian Vettel is het daar echter niet mee eens.

“Nee, ik denk niet dat dit het geval is,” aldus Vettel. “Er zijn redenen waardoor we problemen hadden. Er zijn zaken die we als team beter moeten doen, dingen die we beter moeten managen en beter van buitenaf moeten aansturen.”

Vettel is er van overtuigd dat het logisch is dat je als team pusht, al beseft Vettel ook wel dat er oplossingen moeten uitgewerkt worden tegen 2018.

“Het is normaal dat je pusht richting de limieten. Soms push je te ver. Soms maak je kleine fouten die later gevolgen hebben. Het is altijd een mix van zo’n dingen. Dingen kunnen nu eenmaal stukgaan. Het doet erg veel pijn wanneer het gebeurt, maar het gebeurt niet zonder reden. We moeten er zeker van zijn dat we een oplossing voor het probleem hebben. We moeten het niet gewoon oplossen maar een oplossing vinden voor de lange termijn,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print