Vettel: “Ferrari was sneller en heeft eerlijk gewonnen”

Sebastian Vettel moest vandaag genoegen nemen met de tweede plaats. Meer zelfs, het scheelde niet veel of teamgenoot Mark Webber was hem nog voorbij gegaan.
image

Uiteraard zorgde de trage tweede pitstop van Vettel ervoor dat Alonso voor hem terug de baan op kwam. Maar anderzijds was Alonso op dat moment de snelste man in de wedstrijd. Ook Vettel erkent dat Alonso gewoonweg sneller was.

“Het is moeilijk om te bepalen hoeveel we verloren hebben door die pitstop,” zei Vettel. “Ik kwam achter Alonso en Hamilton de baan op en kende heel wat moeilijkheden om hem voorbij te steken. Op sommige plaatsen was het erg close maar lukte het niet echt. Op het einde maakte ik een lange stint maar al bij al was het een goede race.”

“Ik accepteer ook dat Ferrari ons op een faire manier verslaan heeft. Ferrari is niet alleen snel deze race. Het is een trend die bevestigd wordt. Ze kenden de voorbije races een goede racesnelheid en verbeterden zich constant.”

Al bij al is Vettel dus niet al te teleurgesteld, al kon het ook anders zijn afgelopen vandaag. Mark Webber kon hem mogelijk nog hebben ingehaald maar Red Bull kwam met teamorders met nog enkele ronden te gaan.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}