Hamilton vierde na gekke laatste ronde

Lewis Hamilton behaalde met minder dan een tiende van een seconde voorsprong de vierde plaats ten koste van Felipe Massa, al ging daar vooraf wel een aanrijding aan vooraf.
image

Volgens Hamilton was het een gekke slotfase van de Britse GP. Een fase waarin hij brandstof moest sparen en Massa razendsnel zag naderen. Uiteindelijk kon hij de vierde plaats behouden met een fractie van een seconde voorsprong op de Braziliaan.

Eerlijk gezegd was dit een gevolg van de aanrijding met Massa in de voorlaatste bocht. De Braziliaan ging daardoor immers breed in de laatste bocht omdat hij van de ideale rijlijn schoof. Het is maar de vraag wat de wedstrijdleiding van dit incident vindt.

“Closer dan dit kan echt niet. Het was echt te gek voor woorden,” aldus Hamilton. “Eerst en vooral heeft het team fantastisch werk verricht met de pitstops. We hadden hier ook veel steun, ik heb nog nooit zoveel mensen op Silverstone gezien. De steun die je hier krijgt, die zal je maar moeilijk ergens anders ervaren.”

Hamilton kwam ook nog even terug op de slotfase van de race.

“Helaas moest ik met nog zo’n 21 ronden te gaan benzine begin op te sparen. Ik moest enorm veel sparen en daardoor mijn positie ook afstaan aan Webber. De laatste ronde zei men dat ik opnieuw voluit mocht gaan. Massa kwam dichterbij maar nooit zou ik hem mijn positie afstaan. Geen denken aan.”

De Brit kon na afloop van de race alvast lachen om de aanrijding met Massa. Hamilton deeldde mee dat hij alvast zelf naar de stewards zou gaan, verwijzend naar de incidenten de voorbije races en het feit dat hij steeds naar de stewards moest gaan.

“Het lijkt wel alsof ik een getrouwheidskaart heb bij hen. Ik verwacht dan ook dat ik er moet zijn. Ik zal er rechtstreeks naartoe gaan en daar wachten. Dat is beter dan nadien ernaar te moeten terugkeren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print