Vettel: “Geen perfecte harmonie meer met Ferrari”

Ferrari bevestigde vandaag dat het na 2020 niet meer verder gaat met Sebastian Vettel. “Beide partijen zijn tot een gemeenschappelijk besluit gekomen dat een scheiding de beste oplossing is.”


Na zes seizoenen eindigt het verhaal van Sebastian Vettel bij Ferrari, wat in 2015 begon als een veelbelovend verhaal kreeg de laatste jaren een wat wrange nasmaak. Als de Duister nog wereldkampioen wil worden bij de Scuderia zal hij het dus in 2020 moeten doen.

“Om de beste resultaten te behalen is het essentieel dat beide partijen in perfecte harmonie samenwerken,” aldus Vettel in een verklaring. “Het team en ik hebben ons gerealiseerd dat er geen gemeenschappelijke wens meer is om na het einde van dit seizoen bij elkaar te blijven.”

De reden van de breuk hoeft alvast niet gezocht worden op financieel vlak: “Ik denk niet dat er op grond daarvan beslissingen gevallen zijn, zo zou ik het nooit doen.”

De onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst liepen al meteen niet van een leien dakje. Ferrari bood de viervoudige wereldkampioen eerst een eenjarig contract aan maar daar ging hij niet op in, daarna kwam een voorstel voor twee jaar maar ook dat was niet naar de zin van de Duitser.

Nu het officieel is dat Vettel niet bij Ferrari blijft kan het gespeculeer beginnen over zijn toekomst. Er zijn al geruime tijd geruchten over een overstap naar McLaren of Renault maar ook stoppen met de Formule 1 is nog steeds een mogelijkheid.

“Met wat er in de laatste maanden allemaal gebeurd is zijn er veel mensen beginnen na te denken over wat de echte prioriteiten zijn in het leven. Je moet je verbeelding gebruiken en een nieuwe benadering kiezen voor een situatie die is veranderd en ik moet nu goed nadenken wat het beste voor mijn toekomst is.”

Voor Ferrari hoopt hij alvast dat ze het succes krijgen dat ze verdienen en hij hoopt dat hij in de tijd die hem nog rest bij de Scuderia ze samen nog mooie momenten kunnen delen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023