Vettel: “De hype rond Charles Leclerc is volledig terecht”

Sebastian Vettel gelooft dat de hype rond Charles Leclerc, beschermeling van Ferrari en rookie bij Sauber, volledig terecht is, terwijl Hamilton denkt dat hij het potentieel heeft om “grootse dingen” te doen.

A post shared by Sauber F1 Team (@sauberf1team) on


Na een lastig begin van het seizoen heeft Charles Leclerc in zijn Sauber twee races na elkaar punten gescoord, met een fantastische zesde plaats in Azerbeidzjan.

Tijdens de persconferentie voor aanvang van de GP van Monaco, werd er aan Vettel gevraagd naar zijn mening over de beschermeling van Ferrari. “De hype rond hem is volledig terecht. Als er geen hype rond hem is, dan weet ik niet wie het wel verdient”, zegt Vettel. “Als je zo makkelijk door de opstapklassen komt, dan hoor je thuis in de Formule 1.”

Vettel ziet dan ook niet in waarom Leclerc nooit voor Ferrari zou kunnen racen. “De races die hij tot dusver had, heeft hij gebruik gemaakt van zijn kansen. Hij behaalde punten met een wagen die normaal gezien geen punten scoort. Hij doet dus alles wat nodig is op dit moment.”

Ook Lewis Hamilton heeft de progressie van Leclerc opgemerkt. “Het was fantastisch om te zien tot wat hij de laatste jaren in staat was. In de Formule 1, wat toch wel de beste raceklasse is, horen alleen de beste rijders thuis. Om eerlijk te zijn kan je zeggen dat het niet het geval is. Het is dan ook erg leuk om een getalenteerde jongen te zien binnenkomen, een jongen die het echt verdient.”

“Hij heeft het potentieel om mooie dingen te bereiken”, gaat Hamilton verder. “Je kan dat niet over iedereen zeggen die bij ons voor het eerste jaar kwamen meedoen.”

De twee viervoudig wereldkampioenen hadden ook nog advies voor Leclerc.

“Ga ervoor en geniet er van”, zei Vettel. “Wij besturen de snelste wagens in de wereld en dat is waar je focus moet liggen, niet op alle andere zaken die rond het racen gebeuren. Het is belangrijk om te weten waarom je hier wilt zijn en te beseffen wat echt belangrijk is. Met al de rest moet je niet te veel bezig zijn.”

Ook Hamilton had mooie woorden klaar voor zijn jonge collega. “Het belangrijkste is om met beide voeten op de grond te blijven, om je familie dicht bij je te houden en vooral om te genieten. Je moet het niet al te serieus nemen. Elke ervaring is er één om van te leren, als het nu een goede of een slechte ervaring is. Het zal je maken tot wie je bent.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen