Vettel: “Ik bepaal niet wie de titel wint”

Sebastian Vettel heeft in Abu Dhabi de pole gepakt. De Duitser, die nog steeds de jongste wereldkampioen ooit kan worden, heeft een goede kans om zijn deel van de titelstrijd te klaren.

Het is de tiende polepositie van het seizoen voor Vettel. Hij zal moeten hopen dat zijn teamgenoot, die als vijfde zal starten, zich voor Fernando Alonso kan zetten, samen met Jenson Button. De winnaar van de Braziliaanse gp wordt wereldkampioen als hij wint en Alonso niet bij de eerste vier finisht.

“Ik bepaal niet wie de titel in de wacht sleept.” verklaart Vettel. “Alles wat ik kan doen is proberen mijn pole te verzilveren en de anderen moeten presteren. We leiden het wereldkampioenschap niet dus staat Fernando (Alonso) waarschijnlijk meer onder druk.”

“We zullen ons best doen en zien wat de anderen doen. Het lijkt wel zo dat het heel close wordt. Het zal moeilijker worden dan op een andere plaats, want Ferrari en McLaren lijken sterk. Na de race zal ik naar de schermen moeten kijken en zien waar de rest is geëindigd. Dan weet ik of er al dan niet iets te vieren valt.”

Uit die laatste reactie zou je denken dat Vettel er al zeker van is dat hij de race zal winnen.

“Het was moeilijk vandaag. Gisteren hadden we moeite toen de zon onder ging en de temperatuur daalde, maar vandaag deden we het goed. We hebben ons uiterste best gedaan en ik sta voor al de anderen.”

“Het was misschien beter geweest indien we twee runs hadden gedaan, maar de enige die daar iets aan kon doen was ikzelf. Ik dacht dat het te riskant zou zijn als de zachte band niet warm genoeg was bij de eerste ronde.”

Vettel haalde met tien poleposities meer dan de helft van de poles binnen. Hij komt tussen namen als Ayrton Senna, Michael Schumacher, Nigel Mansell, Alain Prost, Mika Hakkinen en Jacques Villeneuve.

“Tien poleposities in één seizoen is zeker niet slecht. Mijn seizoen had zijn ups en downs. Ik moest eigenlijk in een betere positie staan dan waarin ik mij nu bevind. De prestatie toont wel aan hoe goed onze wagen is.”

Afwachten dus tot morgen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021