“Webber moet voorbij Alonso”

Red Bull was vandaag de wisselvalligheid zelve. Sebastian Vettel behaalde de polepositie, maar hun beste man in de wk-stand wist niet verder dan een vijfde plaats te geraken. De vraag is of al die heibel rond teamorders wel nodig was, want zoals het nu staat werpen ze Alonso misschien wel de titel in de schoot.

Teambaas Christian Horner heeft de rollen van zijn rijders al verdeeld.

“Sebastian zijn taak is vrij simpel. Hij moet gewoon alles geven want hij heeft de mogelijkheid om de race winnen.” vertelt Horner. “Mark moet voorbij Alonso geraken. Hij mag niet achter hem eindigen. De enige manier waarop we hem kunnen verslaan is door hem voorbij te gaan.”

“We hebben goede pitstops nodig en een goede start, over een goede wagen beschikken we. Daarnaast moeten we rekening houden met de slijtage van de zachtere banden. Dat is de bepalende factor en dat konden we wel in bedwang houden tijdens de vrije trainingen. Het wordt een lange race morgen.”

Red Bull deed maar één run in Q3 met voor alle twee de rijders drie snelle ronden. Horner vond het slechts een kwestie van kijken hoe Vettel de snelle rondes aan elkaar reeg en hoe Webber dat niet deed.

“De tweede ronde was de beste. Vettel had zijn beste ronde. Mark verloor toen de vierde plaats nipt aan Jenson (Button) met slechts een tiende verschil.” vervolgt Horner.

“Het is spijtig dat Mark niet verder naar voor staat. Het was de vraag of we één ronde gingen doen. De banden leken niet op temperatuur te geraken in één ronde. En alle twee verkozen ze om geen run te doen met slechts één ronde. Ze wouden dus meer ronden doen in één run. Spijtig genoeg werkte dat niet voor Mark.”

Afwachten dus of Vettel en Webber de titel kunnen afsnoepen van Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen