Alonso: “Deze kwalificatie verandert niets voor de titelstrijd”

Fernando Alonso kwalificeerde zich als derde voor de GP van Abu Dhabi, op het eerste zicht een goede uitgangspositie met het ook op de titel.
Toch nuanceert de Spanjaard de uitslag van de kwalificatie. Vettel start inderdaad voor hem van op de pole, maar Webber start twee plaatsen achter Alonso. Alonso beseft echter als geen ander dat morgen nog alles mogelijk is.

“Alles zal morgen tijdens de race moeten gebeuren. Alles kan gebeuren, dat hebben we de voorbije race gezien. In Zuid-Korea waren beide Red Bull’s erg sterk maar ze verloren de race door technische problemen. In Brazilië zagen we enkele problemen tijdens pitstops,” zei Alonso tijdens de persconferentie.

“Tijdens de race kan alles gebeuren, we moeten 55 ronden afleggen zonder problemen te ondervinden. Het zal een lange en zware race worden, maar we bevinden ons in een positie waarin we erg sterk staan.”

Alonso heeft morgen net als drie andere rijders maar één doel voor ogen: de titel veroveren. Daarvoor moet Alonso in eerste instantie finishen en Webber achter zich weten te houden.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print