Vettel: “Ik heb enorm veel respect voor Webber”

De relatie tussen Vettel en Webber is al enige tijd verzuurd door enkele incidenten, maar Vettel heeft naar eigen zeggen wel enorm veel respect voor de Australiër.
image
Eind dit seizoen verlaat Mark Webber Red Bull en de Formule 1. Het betekent meteen ook dat Vettel na zijn vier wereldtitels op rij een nieuwe teamgenoot zal krijgen, vier wereldtitels die hij allemaal behaalde met Webber als teamgenoot.

Op en naast het circuit waren er diverse incidenten doorheen de jaren. Ook dit seizoen ontstond er opnieuw opschudding tijdens de GP van Maleisië, waarbij Vettel teamorders van Red Bull negeerde en Mark Webber aanviel, ook al had de Australiër te horen gekregen dat hij en Vettel als eerste en tweede richting de finish gingen rijden en het dus iets rustiger aan moesten doen.

Maar allles in beschouwing genomen laat Vettel weten dat hij enorm veel respect heeft voor Webber, ook al was dat de voorbije jaren misschien niet altijd even goed te merken.

“Om eerlijk te zijn met jou denk ik dat we steeds heel wat wederzijds respect hadden, zeker op de baan,” zei Vettel. “Wanneer we met elkaar de strijd enz. aangingen denk ik niet dat er een gebrek aan respect was. Ik denk dat we allebei de andere rijder in de wagen en zijn talent respecteerden. Als teamgenoten van elkaar de voorbije jaren betekent dat ook dat we elkaar goed kennen, wat betekent dat ik zijn sterke punten ken en niet zijn zwakke, maar misschien de bochten waar ik een beetje een voordeel heb en omgekeerd.”

“Het was steeds erg close tussen ons, misschien was het verschil tussen ons zelfs minder groot dan dat de meesten zich kunnen herinneren. Ik apprecieerde dat en heb enorm veel respect ervoor. Natuurlijk moet je ook eerlijk zijn. Wanneer je terugkijkt dan hadden we zeker en vast niet de beste onderlinge relatie op persoonlijk vlak. Maar op het einde van de dag behaalden we successen voor het team, behaalden we verschillende keren de constructeurstittel, waardoor we bewezen dat we gezamenlijk heel wat en voldoende punten behaalden voor het team.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}