Vettel is zijn winnersmentaliteit niet verloren

In een interview met het Duitse RTL liet Sebastian Vettel verstaan dat hij nog even gretig is om te winnen als vorige jaren.
image
Naar eigen zeggen blijft Vettel ook dit seizoen de ambitie nastreven om een overwinning op zak te hebben. Maar het loopt nog niet echt lekker voor de viervoudig wereldkampioen.

Vettel geeft de moed nog niet op. “Wanneer ik in de bolide stap, doe ik dit om te winnen”, zegt Vettel. Maar hij kan er niet omheen dat dit seizoen nog niet is verlopen zoals hij het had gewenst. Zijn beste resultaten zijn twee maal een derde plaats. Hij staat zesde in het kampioenschap.

“Het is duidelijk dat we niet aan ons beste seizoen bezig zijn. Volgens mij speelt de betrouwbaarheid van mijn wagen daar een grote rol in”, haalt de Duitser aan. Daarnaast is hij ook zeker dat dit zware gevolgen zal hebben voor de rest van zijn seizoen. Hij is ervan overtuigd dat hij nog enkele motorwissels zal moeten doorvoeren. Daardoor zal de Duitser enkele straffen ontvangen.

Maar opgeven staat niet in het woordenboek van Vettel. “Ik wil steeds voor de anderen eindigen. Dat was altijd mijn motivatie en die zal ook altijd dezelfde blijven. Als ik niet meedoe om de overwinning, kan ik beter thuisblijven”, zegt Vettel duidelijk.

Aan de andere kant van de pitbox bij Red Bull Racing gaat het een stuk beter. Met name bij nieuwkomer Daniel Ricciardo gaat het tot nu toe uitstekend. De Australiër wist al drie keer te winnen. Hij is de enige rijder die de rijders van Mercedes wist te verslaan, door zijn talent of als gelukkige derde als Mercedes pech had.

Vettel heeft veel lof voor zijn nieuwe teamgenoot. “Hij doet het geweldig, zonder twijfel. Daniel rijdt erg sterk”, zegt Vettel. Daar voegt hij ook nog het volgende aan toe: “Als ik niet zoveel pech zou gekend hebben, dan ben ik ervan overtuigd dat ik deze races ook kon winnen”.

Maar Vettel wil niet alle schuld in de schoenen van Red Bull en zijn RB10 schuiven. “Wanneer ik een fout maak, steek ik het niet weg dat ik fout was. Ik schaam me er niet voor. Als je iets fout doet, moet je het ook kunnen toegeven”, zo sluit de Duitser zijn gesprek af.

Geschreven door Frederic Schoutetens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}