Ferrari wil versoepeling van de motorbevriezing

Marco Mattiacci, de teambaas van Ferrari, ijvert voor een versoepeling van de regels rond de motorbevriezing.
image
Momenteel is er een motorbevriezing in de Formule 1, wat erop neerkomt dat motorleveranciers hun motoren enkel omwille van eventuele betrouwbaarheidsproblemen alsook enkele zeer kleine andere aanpassingen mogen doen.

Dat zorgt ervoor dat er doorheen het seizoen zo goed als geen aanpassingen aan de motoren mogen gebeuren en de motoren dan ook niet verbeterd kunnen worden. Voor Ferrari en Renault betekent dit een serieus handicap dit seizoen want Mercedes haar krachtbron kende van bij het begin van dit seizoen een serieuze voorsprong op de concurrentie.

Volgens het huidige reglement mogen de motorfabrikanten komende winter opnieuw aanpassingen doen, alvorens de motorbevriezing opnieuw in werking treed bij de start van het F1-seizoen 2015. Mattiacci pleit er nu voor om de motorbevriezing te versoepelen zodat er tijdens een F1-seizoen toch een beperkt aantal wijzigingen kunnen plaatsvinden.

“Ja, ik wil dat de motorbevriezing op een bepaalde manier wordt opgeheven. Ik wil dat er enkele momenten tijdens een seizoen zijn waarop men toch wijzigingen kan doen en aan de motor kan werken,” aldus Mattiacci.

Tijdens het raceweekend van de GP van België werd er hierover onder de teambazen overleg gepleegd.

“Zoals iedereen wel weet blijven we praten over manieren waarop we de Formule 1 kunnen verbeteren en dit op elk aspect van de sport. In België kenden we een fantastische race, maar op bepaalde vlakken kan de Formule 1 verbeterd worden. Het DNA van de Formule 1 is aan het evolueren en het wil steeds beter worden en de beste zijn,” besluit Mattiacci.
a:0:{}
Michael Schumacher heeft het ziekenhuis in Lausanne verlaten en is terug thuis, zo heeft het management van de Duitser laten weten.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}