Vettel: “Kan niet wachten om met de nieuwe Ferrari aan de slag te gaan”

Sebastian Vettel zag er overweldigd uit toen hij zijn nieuwe bedrijfswagen voor 2018 voor de eerste keer mocht aanschouwen.

First feeling. #workinprogress #ScuderiaFerrari #Seb5 #F1 #Ferrari #PrancingHorse

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op


“Terwijl ik hier sta besef ik dat dit voor iedereen een speciaal moment is,” aldus Vettel. “Ik kan niet wachten om met de auto aan de slag te gaan, te kijken wat hij allemaal kan en hoe hij zich zal gedragen.”

“Ik denk dat deze wagen een hele stap vooruit is ten opzichte van vorig jaar, nu ben ik benieuwd hoe hij zal aanvoelen. Op dat antwoord wachten we nu allemaal want vanaf dat moment kunnen we verder bouwen.”

“Eén ding is zeker: het is indrukwekkend hoeveel werk er in deze bolide gekropen is. Het oog voor detail op zoveel verschillende vlakken is enorm,” gaat Vettel verder. “Maar de echte magie gebeurt onderhuids, die kan je nu niet zien. Elk detail is belangrijk, zelfs het kleinste onderdeeltje kan het verschil maken.”

Tot dusver heeft de Duitser alleen nog maar in de SF71H gezeten om zijn stoeltje te passen. Na zo’n korte kennismaking is het moeilijk om al iets te vertellen over de nieuwe wagen maar toch houdt de viervoudige wereldkampioen zelfs daar al een positief gevoel aan over.

“Het passen ging erg gemakkelijk en vlot, geen problemen te melden op dat vlak. Het voelde comfortabel vanaf de eerste minuut.”

“Elk jaar zijn er wel kleine dingen die veranderen. Op het gebied van de reglementen is het chassis bijna gelijkwaardig aan dat van vorig jaar maar dingen zoals de zitpositie veranderen toch elk jaar. Ik vind het belangrijk dat ik me comfortabel voel, en dat was meteen het geval.”

Vettel kon niet anders dan toegeven dan dat hij heel veel zin had om in zijn nieuwe bolide te springen terwijl hij hem zo zag staan in de spotlights.

“Het is wel duidelijk als je de wagen voor de eerste keer helemaal afgewerkt ziet dat je zin hebt om er de baan mee op te gaan.”

De Duitser wou vooral het hele team in de bloemetjes zetten voor het harde werk dat ze geleverd hebben.

“Dit is fantastisch, hier is een pak werk ingekropen. Niet alleen tijdens de wintermaanden maar zelfs al vroeg in het vorige seizoen werd er al aan dit project gewerkt. Die mensen willen nu vooral van ons weten hoe de auto voelt,” besluit Vettel met een kwinkslag.

Sebastian Vettel heeft nog niet laten weten met welke naam zijn nieuwe speeltje door het leven zal gaan en wie de opvolgster van ‘Gina’ zal worden. De Duitser staat erom bekend zijn bolides van een koosnaampje te voorzien, zo passeerden bijvoorbeeld al Luscious Liz, Kinky Kylie, Randy Mandy en Hungry Heidi de revue.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: Ferrari

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print