Vettel: “Lange runs van Mercedes en Red Bull zijn misleidend”

Sebastian Vettel gelooft dat de langere runs van Mercedes en Red Bull tijdens de wintertests in Spanje misleidend zijn en geen correct beeld geven van de pikorde voor de eerste race in Australië.


Een analyse van de rondetijden tijdens de wintertests in Barcelona toont aan dat Mercedes nog steeds een duidelijk voordeel heeft wat de racesnelheid betreft. Ferrari zou volgens de rondetijden ingehaald zijn door Red Bull.

Door het feit dat Mercedes en Red Bull de race simulaties enkel op de medium banden afwerkten, vindt Vettel dat hun rondetijden niet representatief zijn.

Ferrari stond na de twee weken van de wintertests helemaal bovenaan de tijdenlijst nadat Vettel en Räikkönen deze tijden neerzetten tijdens kortere runs met de meest zachte bandensoorten, terwijl Mercedes moeilijkheden leek te hebben met het op temperatuur krijgen van de zachtere bandensoorten.

“Onze concurrenten (lees Mercedes en Red Bull) gebruikten één bandensoort om hun volledige race te simuleren, wat niet mogelijk is tijdens een echte race”, verwijst Vettel tegenover Autosport naar het feit dat twee verschillende bandensoorten gebruikt moeten worden. “Dat heeft een effect op de strategie en ook op de prestaties.”

Vettel maakt duidelijk dat Ferrari twee goede testweken kende en dan ook klaar is om aan de GP van Australië op dezelfde hoogte aan te vatten als de concurrentie.

“We starten met een goede basis met onze SF71H. Nu moeten we hard werken aan de verdere ontwikkelingen om de wagen nog te verbeteren. Ik heb heel veel vertrouwen in ons team. Ik weet hoe getalenteerd en gedreven de jongens in Maranello zijn. We hebben ook veel ronden gereden, in totaal zo’n 4300 km. Ik reed 188 ronden op één dag, wat ongeveer 3000 km is.”

“Er waren geen grote problemen en het was een plezier om te rijden met de nieuwe wagen”, gaat Vettel verder. “Ik kan niet wachten om te racen in Australië. Wanneer we op de baan komen, zullen alle teams met gelijke wapens strijden. En zoals ik reeds zei, ik heb vertrouwen in onze wagen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023