FIA-medewerker maakt overstap naar Ferrari

Laurent Mekies, hoofd veiligheid en vervangend wedstrijdleider van de FIA, verlaat de FIA en gaat binnenkort voor Ferrari werken, zo heeft de Italiaanse renstal gisteren laten weten.


Enkele maanden geleden ontstond er nog veel commotie in de Formule 1 omdat Marcin Budkowski de FIA verliet om aan de slag te gaan bij Renault. Er werd toen gevreesd dat Budkowski vertrouwelijke informatie zou meenemen naar Renault.

De functie van Budkowski was destijds bij de FIA van een veel technischere aard dan die van Mekies momenteel bij de FIA. De FIA liet in een reactie wel weten dat Mekies onmiddellijk stopt met zijn activiteiten in de F1. Mekies zal zich tot en met eind juni wel nog bezighouden met enkele onderwerpen die betrekking hebben op de veiligheid.

Bij Ferrari gaat Laurent Mekies vervolgens aan de slag en zal hij rapporteren aan technisch directeur Mattia Binotto. Grote vraag zal zijn hoe de andere teams op het vertrek zullen reageren. Na hevige kritiek over de overstap van Budkowski zag Renault zich genoodzaakt om de komst van Budkowski uit te stellen tot april van dit jaar.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023