“Sommigen in de F1 hebben een kort geheugen”

FIA-president Jean Todt is niet te spreken over de kritiek die er is op de introductie van Halo in de Formule 1. Volgens de Fransman hebben sommigen een zeer kort geheugen.


“Sommigen heb een kort geheugen, het was een vraag van de rijders om extra bescherming te voorzien,” aldus de FIA-president. “Op 16 december 2015 kreeg ik een brief die ondertekend was door GPDA-voorzitters Jenson Button, Sebastian Vettel en Alex Wurz. Ze vroegen ons om een beslissing te nemen over een hoofdbescherming voor de rijders. Ik zei: ‘We zijn er voor jullie, we zullen luisteren’. ”

“We hebben technische mensen er meteen een prioriteit van laten maken. De rijders wisten dat er op 27 juli 2016 een meeting zou plaatsvinden en ze zegden: “Wees niet zwak. Respecteer wat we jullie gevraagd hebben op het vlak van veiligheid’.”

“Wij hebben ons daartoe verbonden en namen dat in overweging.”

Todt is dan ook teleurgesteld in de negatieve houding die sommigen nu aannemen tegenover de introductie van Halo in de F1.

“Ik moet dan ook zeggen dat ik enorm verrast ben. Jullie weten dat ik van de F1 hou, maar dit deel van de F1 haat ik. Er zijn mensen die hun woord niet houden.”

“We spreken over één van de belangrijkste dingen in het leven: trouw en je woord houden, respect hebben voor wat er ondernomen wordt,” aldus Todt. “Wij hebben dat gerespecteerd en sommigen zijn dat blijkbaar verbeten.”

Naast de kritiek van sommige rijders liet onlangs ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff weten dat hij het liefst van al Halo met een kettingzaag van de wagen zou halen.

Todt vindt dat er kinderachtige spelletje gespeeld worden en dat men constructiever moet denken in plaats van gewoon kritiek te spuien.

“Halo is een veiligheidsmiddel. Het is normaal dat mensen weigerachtig staan tegenover veranderingen maar eenmaal we de verandering na heel wat tests en ervaringen beter kennen dan zou je het gewoon moeten implementeren,” vindt Todt.

“Kan je je inbeelden dat er iets gebeurd omdat we Halo niet hebben. Hoe zou je je dan voelen?”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023