Vettel legt uit waarom hij na de race begon te zingen: “Hopelijk geen problemen met copyright”

Na afloop van zijn laatste race bij Ferrari liet Sebastian Vettel zich volledig gaan en begon hij te zingen voor het team. De Duitser deed dat eerder al na overwinningen die hij samen met Ferrari behaalde, maar deze keer was het extra emotioneel geladen.


Vettel werkte immers zijn allerlaatste race voor Ferrari af, de laatste race van een erg moeilijk en zwaar F1-seizoen bij de Scuderia. Het was een seizoen waarin Vettel en Ferrari weinig redenen hadden om te vieren maar toch in schoonheid afscheid wensten te nemen.

De Duitser deed dat door na afloop van de race te zingen voor Ferrari en dat op een bekend Italiaans nummer waarop Vettel vervolgens zijn eigen tekst plaatste.

“Ik heb duidelijk veel mooie momenten met het team beleefd,” zei vettel na afloop. “Iedere keer was ik enorm blij en opgewonden omwille van een bepaalde reden en begon ik te zingen.”

“Ik vond het nu een mooie manier om opnieuw te zingen en het liedje dat ik daarvoor ‘geleend’ heb is een populair Italiaans liedje. Azzurro vanAdriano Celentano. Ik heb de lyrics gewijzigd dus ik hoop dat ik geen problemen krijg op het vlak van copyright.”

“Ik denk dat het een goede manier was om mijn dankbaarheid tegenover het team te tonen.”

Vettel kreeg na afloop van de race ook een grote trofee van Ferrari, een gebaar van het team om Vettel op zijn beurt te bedanken.

“Ik was verrast door de trofee, ik heb nog nooit een trofee gekregen voor de veertiende plaats. Het zal zeker en vast een mooie herinnering zijn. Aan de voorkant stonden al mijn overwinningen. Dit jaar is jammer genoeg geen mooie weergave van de mooie tijd die ik samen met het team beleefde.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022