Vettel maakt opnieuw indruk op Schumacher

Volgens zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher heeft Sebastian Vettel alles in zich om wereldkampioen te worden. In 2008 wist Vettel voor het eerst in zijn carrière te winnen en gelijk was hij ook de jongste winnaar ooit. Michael Schumacher blijft onder de indruk van zijn landgenoot nadat beide heren in actie kwamen tijdens de zogenaamde Race of Champions. Schumacher denkt dat Vettel op bepaalde dag zijn wereldtitels kan doen vergeten en hij geniet elke keer opnieuw als hij Vettel bezig ziet.

"Ik geniet ervan als ik hem bezig zie. Zijn team moet hem helpen indien mogelijk en dan zal je zien dat hij op bepaalde dag de beste is. Hij heeft dit jaar weeral laten zien dat hij alles in zich heeft om kampioen te worden", zo vertelde Schumacher over Vettel.

Uiteraard kon men de vraag niet achterwegen laten en telt de mening van de beste rijder allertijden nog steeds mee. In de statistieken is Schumacher voor vele insiders nog steeds de te kloppen man, ook al staat hij niet meer op de grid. De mening van Schumacher wat betreft de besparingen in de F1.

"In mijn tijd veranderde men alles om ervoor te zorgen dat ik niet meer kon winnen. Voor 2009 voert men opnieuw veranderingen in om ervoor te zorgen dat anderen wel weer kunnen winnen. Ik denk ook dat de FIA er goed aan doet hoor. Ik zou niet willen dat de sport verloren gaat door de economische crisis in de wereld en ik ben van mening dat de FIA en de FOTA er alles aan doen om dat te vermijden", aldus Michael Schumacher vlak na de Race of Champions.