Williams blijft boven water

Vorige week stelde de FIA een pakket maatregelen voor dat de kosten in de Formule 1 drastisch moeten doen dalen. Ook bij Williams is men tevreden over de besparingen die de FIA voorschreef. Williams is het enige team op de grid dat niet wordt gesteund door een autofabrikant of door een miljardair. Het team kreeg eerder deze week ook nog te horen dat een van hun sponsors een overstap wil maken naar McLaren maar ziet dat niet als een probleem. Het budget voor 2009 zou nu al ter beschikking zijn omdat andere sponsors zich wel aan hun woord hielden.

"We hebben vaak gezegd dat er besparingen moesten komen en we zijn dan ook gelukkig met de beslissingen van de FIA. Uiteraard zullen we proberen nog verder te gaan om het budget van de teams te beperken. Ons budget voor 2009 zit nu al aan 90 procent van 2008", aldus Frank Williams.

Het is geweten dat men bij Williams de voorbije seizoen met verlies zou hebben gewerkt en dat de nieuwe maatregelen vooral in hun voordeel zullen spelen. Frank Williams liet alvast merken dat zijn team niet aan een exit zit te denken en dus voort wil gaan met de sport.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023