Vettel maakt zich geen zorgen over verloren races in China en Azerbeidzjan

Sebastian Vettel zegt dat hij zonder zorgen zal beginnen aan de races in Europa, door de huidige vorm van Ferrari.


Hoewel hij de snelste wagen heeft in de Formule 1 en tijdens de laatste drie races telkens vanop pole aan de race startte, staat Vettel wel achter leider Lewis Hamilton in het kampioenschap. In China en Azerbeidzjan wist de Duitser zijn polepositie niet om te zetten in een overwinning.

In Shanghai moest Vettel de leiding van de race overgeven aan Valtteri Bottas nadat Ferrari op strategisch vlak werd overklast door Mercedes. Door de safety car ging Ricciardo met de overwinning lopen nadat hij vers rubber kon halen.

Ook de race in Bakoe kende een gelijkaardig scenario voor Vettel. Hij leek de race onder controle te hebben, maar verloor opnieuw de leiding aan Valtteri Bottas tijdens de tweede safety car. Hij verloor dan ook nog eens plaatsen toen hij de Fin wilde inhalen bij de herstart.

In tegenstelling tot 2017 is de snelheid die Ferrari dat seizoen al in de race liet zien, nu ook te zien tijdens de kwalificaties. Daardoor is Vettel niet ongerust over de voorbije races, die voor hem ongelukkig verliepen.

“Het belangrijkste is dat we een goede wagen hebben. We hebben een wagen die het goed doet tijdens de kwalificaties en ook een goede snelheid heeft tijdens de race”, vertelt Vettel.

“Ik ben dan ook niet ongerust, aangezien alles anders verloopt in vergelijking met vorig jaar. Toen waren we het hele jaar lang niet competitief genoeg tijdens de kwalificatie. Later in het seizoen waren we dan ook niet meer competitief tijdens de race. Maar wanneer je snel bent op zaterdag, zoals we nu zijn, dan zijn we tot veel in staat.”

“De manier waarop de race uitdraaide in Bakoe is voor de ene goed en voor de andere wat minder. Spreek tegen Valtteri en ik ben er zeker van dat hij niet blij is, want het was zijn overwinning. Dat is hoe het gaat. Ik maak me dan ook geen zorgen. Want we hebben de wagen om te winnen. We moeten er voor zorgen dat we ook kunnen blijven winnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023