Vettel maakt zich klaar voor spannende race

Sebastian Vettel kon tijdens de kwalificatie beide Ferrari’s voorblijven, maar nu rest hem dezelfde uitdaging ook tijdens de race.
Vettel verwacht morgen dan ook een erg spannende race. Dat zal al bij de start beginnen, want vlak achter hem starten Alonso en Massa en vooral Alonso kende dit seizoen al enkele indrukwekkende starts.

Voor de Duitser was het zijn zesde pole op zeven races, maar dat betekent nog niet dat hij morgen ook zal winnen. Vettel beseft immers dat Canada niet één van de favoriete circuits van Red Bull is.

“We weten dat dit niet ons sterkste circuit is, we houden meer van bochten met hoge snelheid. We hadden vandaag echter het snelste pakket, dus kunnen we met vertrouwen de race tegemoet gaan.” adus Vettel.

Voor morgen is er eventueel sprake van regen, wat samen met de banden voor extra sensatie kan zorgen. Maar ook KERS zal op de rechte stukken een cruciale rol spelen, iets dat bij Mark Webber niet optimaal functioneert in Canada.

“Als ik een probleem heb, dan zal ik geen keuze hebben en zal ik hen niet achter mij kunnen houden. Dit weekend kende ik geen problemen met KERS. De kans dat wij problemen hebben met KERS is echter groter dan dat Ferrari een motor opblaast.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print