D’Ambrosio mag starten

D’Ambrosio zal zondag toch op de startgrid van de GP van Canada plaatsnemen.
image

De 25-jarige Belg kwam in Q1 met zijn tijd niet binnen de 107% van de beste tijd neergezet in de eerste sessie. Jérôme was daarmee de enige die deze regel niet haalde. Wellicht heeft het een en ander ook te maken met het feit dat hij met een reservechassis rijdt dat afgelopen nacht nog in elkaar is gestoken door de mecaniciens.

Jérôme maakte immers tijdens de vrije trainingen op vrijdag een fout en ging in de muur. Maar dat is niet de enige reden voor de ’traagheid’. Het wordt stilaan duidelijk dat Virgin meer en meer mag beginnen vrezen ingehaald te worden door HRT. Liuzzi bleef vandaag in de eindstand van Q1 voor beide Virgins staan met bijna een seconde voorsprong op D’Ambrosio. Het wordt hoog tijd voor Virgin om actie te ondernemen. Een samenwerking met het bedrijf van Nick Wirth, verantwoordelijk voor het ontwerp van de MVR-O2, stopzetten mag dan wel een eerste stap zijn, het is op zich nog geen oplossing.

Desondanks alles mag Jérôme dus opgelucht ademhalen en maar goed ook. Zoveel fouten hebben we onze landgenoot nog niet weten maken. Het zou spijtig zijn om hem niet aan het werk te zien. Daarbij wordt er morgen regen verwacht in Montreal, en dat kan altijd voor verrassingen zorgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print