Vettel niet op pole door eigen fout?

Sebastian Vettel veroverde vandaag de pole niet, het was teamgenoot Mark Webber die sneller was. Al beweert Vettel nu dat het zijn eigen fout is dat hij de pole niet behaalt heeft.
image

Vettel was wel geteld 0,032 seconden trager dan teamgenoot Mark Webber. Een fractie van een seconde dus en dat was volgens Vettel dus te danken aan zijn eigen fout.

Hij schakelde verkeerd met nog enkele meters te gaan tot de finish en daardoor heeft hij naast de pole gegrepen. Lange tijd zag het er immers naar uit dat Vettel zijn snelle ronde sneller was dan die van teamgenoot Mark Webber.

“Ik heb tegen het einde van de ronde een aandachtsfout gemaakt. Vlak voor de streep heb ik immers een schakelfout gemaakt,” aldus Vettel. “Indien dat niet was gebeurd, dan denk ik dat ik de pole zou veroverd hebben. Helaas kon ik nadien geen tweede poging ondernemen.”

Nu wordt het afwachten wat Red Bull en Vettel kunnen neerzetten tijdens de race. De voorbije races had Red Bull steeds een grote voorsprong tijdens de kwalificatie die vervolgens kleiner was tijdens de race. Vandaag moest Alonso in de Ferrari amper een tiende toegeven, wat voor de Spanjaard het beste doet vermoeden voor zijn kansen tijdens de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}