FIA trekt wijziging reglement opnieuw in

De complete chaos die er de voorbije dagen in de Formule 1 heerste heeft de FIA ertoe doen besluiten dat het de aangepaste regels opnieuw wil intrekken.
image

De FIA besloot dat vanaf de GP van Groot-Brittannië er geen gebruik meer mocht gemaakt worden van de uitlaatgassen terwijl de rijder niet meer op het gaspedaal duwt. Nadien kwam er te midden van het raceweekend een uitzondering voor de teams die met Renault-motoren reden.

Deze teams zouden er nog voor zo’n 50% gebruik van mogen maken, terwijl andere teams dat maar voor 20% of zelfs midner zouden mogen. Daarop kwam felle kritiek van ondermeer Martin Whitmarsh. Whitmarsh kwam immers tijdens de oefensessies te weten dat er een uitzondering was voor de teams die met Renault-motoren reden.

Er zouden protesten volgen en de FIA voelde de bui al hangen. Voor aanvang van de derde oefensessie kwam er dan ook de boodschap dat er geen uitzondering werd gemaakt voor de teams met Renault-motoren. Uiteraard haastten Adrian Newey en Christian Horner zich naar de FIA maar daar vingen ze bot.

Nu komt de FIA na afloop van de kwalificatie met een nieuw standpunt. Hierin bevestigt het de huidige reglementswijzigingen voor de GP van Groot-Brittannië maar deelt het tevens mee dat het vanaf de GP van Duitsland eventueel wil terugkeren naar de oude situatie. Dit op voorwaarde dat alle teams hiermee akkoord gaan.

“De maatregelen die door de FIA Technical Department deze ochtend aan de teams werden meegedeeld blijven behouden voor de rest van het weekend,” luidde het in een mededeling.

“Zaterdagochtend, tijdens een buitengewone bijeenkomst van de Technical Working Group werd nagegaan of we kunnen terugkeren naar de situatie van voor Silverstone.”

“Indien de teams hier unaniem mee akkoord gaan, dan kunnen we deze regeling aanhouden tot het einde van het seizoen.”

Christian Horner had eerder al aangegeven dat hij ermee akkoord ging dat Red Bull dit weekend een nadeel zou ondervinden indien vervolgens een oplossing zou gevonden worden voor de volgende races.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:21:”fia_vlag_headline.jpg”;}
De complete chaos die er de voorbije dagen in de Formule 1 heerste heeft de FIA ertoe doen besluiten dat het de aangepaste regels opnieuw wil intrekken.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print