Williams en Sauber gaan nog niet akkoord met intrekken reglementswijziging

Het debacle omtrent de nieuwe reglementen die in Silverstone van kracht gingen, krijgt opnieuw een zoveelste staartje. Ditmaal zijn het privéteams Williams en Sauber die van zich laten horen.
image

Eerst was er een verbod op de off throttle uitlaat geblazen diffuser, toen kwam er een uitzondering voor de Renault motoren, maar even later werd die uitzondering ingetrokken door protest van niet-Renault aangedreven teams. Vervolgens trok de FIA de hele regeling terug in, behalve voor dit raceweekend. Dat zou betekenen dat in Duitsland de teams dus terug met een off throttle uitlaat geblazen diffuser zouden mogen rijden. En zo gaat het er al het hele race weekend aan toe in Silverstone.

Wanneer alle teams akkoord zouden gaan met dit voorstel is alles dus terug zoals het was. Maar u hoort ons al aankomen, dat is nog lang niet het geval. Nu zijn het Williams en Sauber die dwars liggen en liever het verbod toch van kracht zouden zien blijven. Niet toevallig behaalden beide teams gisteren hun beste kwalificatieresultaat van het seizoen. Een duidelijk teken dat beide teams dichter genaderd zijn op het front nu de koplopers bij wijze van spreken met één hand op de rug moeten rijden.

Omstreeks deze tijd, zondagvoormiddag 11u30, komen alle partijen terug rond de tafel om nog maar eens te palaveren over oneerlijke reglementswijzigingen versus zogenaamde illegale praktijken waar bijna niemand nog iets van snapt. Belangrijk feit is wel dat het intrekken van het verbod niet doorgaat als niet alle teams akkoord gaan. Williams en Sauber kunnen dan wel de kleinere teams zijn, ze hebben op dit moment de grotere teams in hun greep.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print