Vettel onthult zijn idolen

In een interview van F1.com met Vettel, onthult deze laatste zijn idolen uit de Formule 1, zijn favoriete tijdperk, zijn favoriete circuit en geeft hij duidelijk zijn visie waar de F1 naar toe zou moeten, en dat blijkt niet de richting te zijn die de FIA in gedachten heeft.
Op de vraag met wie hij het liefst in hetzelfde team zou gereden hebben, moet de jonge Duitser niet lang nadenken: “Jochen Rindt, ongetwijfeld”, zegt hij “Voor mij was hij een inspiratiebron. Hij was een coole kerel en het zou voor mij een eer geweest zijn om tegen hem in hetzelfde team te mogen rijden.”

Wat zijn favoriete team dan zou moeten zijn, antwoordt hij ” Duidelijk Lotus, uit de vroegere periode in de tijd van Colin Chapman.” Die keuze sluit eveneens naadloos aan op zijn favoriete periode uit de geschiedenis van de Formule 1. Hier kiest de titelverdediger van 2011 voor de legendarische jaren ’70.

Wel voegt hij er aan toe dat hij dan liefst de veiligheidsnormen van vandaag erbij zou willen hebben. “Vanuit puur overlevingsinstinct, zou je logischerwijze de keuze voor vandaag maken. Vanuit emotioneel standpunt zijn de jaren ’70 gewoon fantastisch. De puurheid van het echte racen, de vriendschap onder de piloten, ik denk dat dit vandaag een beetje ontbreekt.”

Senna en Prost zijn dan weer twee helden die hij graag terug opnieuw in actie zou willen zien. Vettel maakt wel de bedenking dat als hij aan het hoofd zou gestaan hebben van dat team, hij waarschijnlijk een cursus zou gevolgd moeten hebben over hoe je met die twee piloten moet omgaan. “Hun karakters zijn zo verschillend, ik zou dat graag gezien willen hebben.”

Er is niet één enkel bepaald circuit dat hij verkiest, maar er staan er wel een aantal boven aan het lijstje. Suzuka, Spa en de Nürburgring Nordschleife steken er met kop en schouders boven uit. “Op deze circuits raak je nooit verveeld” zegt Vettel. Maar zijn ideale ronde zou een combinatie zijn van sector één op Suzuka, sector twee van Spa en dan nog wat stukken uit Singapore en Monaco om het af te maken.

Zijn ideale straatcircuit zou in New York gelegen zijn “Iedereen kent New York en het zou fantastisch zijn om deel uit te maken van zo een race. Manhattan is niet zo groot. We kunnen een circuit maken langs alle belangrijke bezienswaardigheden, gewoon geweldig!”.

Minder enthousiast is hij als het over de nieuwe ontwikkelingen gaat in de Formule 1 van vandaag: “Ik zou grote V12 motoren in de wagens steken. Ik ben tegen al die viercilinder pleidooien. Ik zou KERS er af halen en er een V12 blok insteken. Dat zou veel groener zijn dan wat we vandaag hebben”.

Als het aan Vettel lag, dan zou de klok dus gerust een aantal jaren teruggedraaid mogen worden. Terug naar een tijdperk waarin piloten konden uitgroeien tot iconen die niet altijd binnen de lijntjes kleurden naast het circuit en op het circuit mochten rondrijden met een beestig snelle wagen die een hels brutaal geluid zou maken.

Geloof het of niet, maar daar kunnen ook wij ons perfect in terugvinden.

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:35:”GEPA_full_2492_GEPA-19021199011.jpg”;}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:35:”GEPA_full_9392_GEPA-12111099006.jpg”;}
Een interview met de jongste Formule 1 wereldkampioen ooit, die vrijuit praat over zijn helden, zijn favoriete locaties en zijn visie op de F1 van vandaag.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print