Vettel triomfeert opnieuw: “Gewoon geweldig”

Sebastian Vettel behaalde in Zuid-Korea zijn vierde overwinning op rij, zijn achtste overwinning van het seizoen. Niets of niemand lijkt de Duitser nu nog van zijn vierde wereldtitel op rij te kunnen houden.
Het was met veel minder overmacht dan twee weken geleden in Singapore, maar de Duitser reed opnieuw zo goed als onbedreigd richting de overwinning. Daar konden twee safety car-fases zelfs niets aan veranderen.
image
Tijdens de eerste wedstrijdhelft had Vettel een mooie voorsprong bij elkaar gereden, maar die werd teniet gedaan toen de safety car een eerste keer op de baan kwam.

“Het is natuurlijk niet zo leuk wanneer je afgeremd wordt door de safety car,” zei Vettel over die fase in de wedstrijd. “Toen de safety car echter de baan op kwam had ik geluk want ik reed vlak voor de ingang van de pitlane en kon meteen binnen rijden. Het was een mooie samenwerking van gans het team, het waren twee fantastische pitstops.”

Na de tweede safety car-fase reden beide wagens van Lotus achter de Duitser. Het zag er even naar uit dat die Vettel nog zouden gaan bedreigen voor de overwinning maar het was uiteindelijk Vettel die gecontroleerd richting de overwinning reed.

“Romain en Kimi waren zeer snel onderweg. Ze hebben constant de druk hoog gehouden. Ze hadden de banden beter onder controle dan ons,” aldus Vettel. “het team vroeg me om voorzichtig te zijn. Ik moest wat tempo eruit halen om zo de banden beter onder controle te krijgen. We wisten op voorhand dat dit circuit erg veeleisend voor de band rechts vooraan zou zijn. Wanneer je dan niet goed oplet of je verremt en een ‘flat spot’ veroorzaakt dan kan het fout aflopen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}