Hülkenberg zet zichzelf in de picture

Dat Sauber de laatste weken opnieuw in een betere vorm verkeert, werd vandaag opnieuw bevestigd door Nico Hülkenberg.
image
De jonge Duitser, die geldt als belangrijke kandidaat bij Lotus, eindigde de GP van Zuid-Korea op een mooie vierde plaats, achter beide Lotussen van Kimi Raikkonen en Romain Grosjean. Dit is uiteraard een fantastisch resultaat voor Hülkenberg, zeker met het oog op 2014.

“Ik ben erg tevreden omdat ik een goed resultaat behaalde. Dankzij fantastisch teamwork pakten we vandaag twaalf punten, en dat is voor ons heel wat.” verklaarde Hülkenberg achteraf. “Dit zal echter geen onmiddellijke impact hebben op mijn toekomst, omdat ik denk dat men mij wel al langer in de gaten houdt. Er wordt ook niet op één race gekeken, dat hoop ik althans.”

De Sauber-piloot moest amper één keer in de verdediging, maar deed dit niet, omdat hij daarna zou kunnen profiteren van het DRS-voordeel. “Ik verdedigde niet, omdat ik wist dat ik hem weer voorbij zou kunnen als ik goed uit die bocht kwam, en ook omdat je anders in het vuil terecht zou komen als je wel verdedigt. Mijn exit was goed, en ik kon mijn DRS-systeem gebruiken, waardoor ik hem op het rechte stuk weer kon inhalen.” verklaarde Hülkenberg.

Het moge duidelijk zijn dat Sauber sinds de zomerpauze een herstart van hun seizoen hebben gemaakt. Op zaterdag stootten beide Saubers immers door naar het derde kwalificatiegedeelte. Vandaag was het echter enkel Nico Hülkenberg die zijn mooie kwalificatie ook kon omzetten in een puntenfinish.

“We hebben zeker een kickstart gemaakt na de zomerpauze. De wagen is een heel stuk beter geworden, en samen met de nieuwe banden die Pirelli meebracht in Hongarije, en de nieuwe onderdelen die we daar ook op de wagen installeerden waardoor we de set-up beter begrijpen, komen we nu heel wat sterker voor de dag.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print