Vettel verwacht dat Red Bull snel mee zal strijden voor overwinningen

Volgens Sebastian Vettel is het een kwestie van tijd alvorens Red Bull dit seizoen in staat zal zijn om races te winnen.

Red Bull mag dusver dit seizoen tot een van de teleurstellingen gerekend worden, al blijft de absolute tegenvaller uiteraard McLaren-Honda. Gezien de ingrijpende reglementswijzigingen, waarbij de aerodynamica van de wagen aan belang wint, werd verwacht dat Red Bull daar in sterke mate van zou kunnen profiteren.

Tot dusver stelt de Oostenrijkse renstal echter teleur. Red Bull staat momenteel derde in het constructeurskampioenschap en behaalde nog maar 57 punten, daarmee kijkt het nu al tegen een achterstand aan van 79 punten op Mercedes. Ook Max Verstappen en Daniel Ricciardo lijken nu al definitief uit de titelstrijd te liggen.

Toch is Sebastian Vettel er van overtuigd dat Red Bull eerder vroeg dan laat in staat zal zijn om mee te strijden voor overwinningen, iets dat tot dusver in de verste verte nog niet lukte.

“Het zal een verrassing worden. ik denk dat het erg close zal worden tussen ons en Mercedes, dat hoop ik althans. Ik hoop ook dat Red Bull wat meer snelheid zal vinden,” blikt Vettel vooruit naar de GP van Spanje. “Er doen heel wat geruchten de ronde. Ze zijn een sterk team en ze weten hoe ze een snelle wagen moeten bouwen. Ik verwacht dan ook dat het eerder een kwestie van ‘wanneer’ in plaats van ‘of’ Red Bull de kloof kan dichten. Des te sneller, des te spectaculairder dat het zal zijn.”

Vettel heeft tegelijkertijd ook vertrouwen in eigen kunnen en in zijn team, Ferrari.

“Wat Ferrari betreft, ik heb er vertrouwen in dat we de juiste mensen aan boord hebben, dat we over de juiste middelen beschikken en dat we progressie zullen boeken. Alles hangt overduidelijk af van wat de anderen doen,” besluit Vettel.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}