Vettel wordt filosofisch na zoveelste overwinning

Sebastian Vettel vestigde een nieuw record na zijn achtste opeenvolgende overwinning dit seizoen, maar verklaart hierdoor niet vol te willen worden van zichzelf.
image
“Toen ik gisteren onder de douche stond, kwamen plots vreemde gedachten in mij op; we stonden hier alweer op de pole, maar men neigt te vergeten hoe veel werk wij hierin steken. Ik herinnerde me dat ik in 2008 zo gelukkig was dat ik toch eens in mijn leven op de pole had gestaan.” verwijst Vettel naar de GP van Italië in 2008 met Toro Rosso.

“Wanneer ik naar hier kom krijg ik heel wat vragen, maar men apprecieert niet meer dat we de snelste ronde hebben neergezet, omdat we dat in het verleden al zoveel hebben gedaan.”

Meteen na de geblokte vlag ging de viervoudige wereldkampioen al even de filosofische toer op over de boordradio, en ook tijdens de persconferentie ging Vettel hier verder op door.

“Je moet er echter voor zorgen dat je er plezier in blijft hebben, en je de passie nooit kwijtraakt, en ook even terugkijken op de tijd toen je over deze dingen droomde. Het is voor elk van ons belangrijk om te genieten van het moment, en later is er dan tijd genoeg om na te denken over wat dit alles betekende.”

Ook luiheid staat niet in het woordenboek van de Duitser, die verklaart dat als de honger om te winnen verdwenen is, hij de Formule 1 voor bekeken zou houden.

“Je mag zeggen wat je wil, maar zo lang we niet verwachten om elke race te winnen, en op die manier in luiheid verzinken, is het goed. Maar op het moment dat de honger over is, en je jezelf afvraagt wat je hier nog doet, dan wordt het tijd om andere oorden op te zoeken. Dit is gelukkig nog niet het geval, ik spring in de wagen en wil gewoon de snelste zijn. Dat is de laatste tijd wel vaker het geval, maar je mag er niet aan wennen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}