Fernando Alonso: “Ik ben moe”

Fernando Alonso finishte in Austin als vijfde, maar de Spanjaard moest er wel tot het uiterste voor gaan om ten opzichte van zijn zesde plaats op de grid een plaatsje goed te maken. Het was dan ook een fysieke uitputtingsslag voor de Spanjaard, zeker na zijn ‘jump’ in Abu Dhabi, waarvan hij nog steeds fysieke hinder ondervindt.
image
Alonso verloor bij de start een positie en moest daar een hele tijd voor achtervolgen alvorens hij die plaats kon goedmaken tijdens de pitstopreeks. Uiteindelijk slaagde hij er ook in om Nico Hulkenberg te passeren, maar tegen het einde van de race slaagde de Duitser er dan weer bijna in om Alonso opnieuw te passeren. Het was dan ook strijden tot de laatste meters voor Alonso.

En meestal strijdt Alonso zelf tot de laatste meters om alsnog een positie te winnen maar deze keer had de Spanjaard ongetwijfeld graag wat rust gekend tegen het einde van zijn race. Alonso ondervindt nog steeds fysieke problemen door zijn manoeuvre uit Abu Dhabi waar hij tegen hoge snelheid over een kerbstone reed om een crash met Vergne te vermijden.

“Ik ben moe,” zei Alonso na afloop van de race. “Ik ben echt moe. Ik kende ook geen al te beste fysieke voorbereiding voor deze race. Ik lag een week op de zetel met hoofdpijn. De race was veeleisend en zeker en vast niet eenvoudig. Ik moest strijden tot op het einde, het was dan ook fysiek veeleisend en voel me dan ook moe. Ik voelde me een gans weekend gestresseerd door de strijd die er telkens was.”

“Hopelijk voel ik me wat beter in Brazilië, wat minder moe en hopelijk kan ik wat meer genieten van het weekend. Er zijn echter enkele doelstellingen die we moeten verwezenlijken op het vlak van het constructeurskampioenschap. We racen dan ook niet voor ons plezier in Brazilië. Van buitenaf lijkt het misschien zo, je gaat naar Brazilië en er is niets meer om voor te strijden, maar er is heel wat druk en stress tijdens die weekends voor het team. We gaan ons uiterste best proberen doen,” besluit de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}