Dubbele ‘spookrace’ in Oostenrijk een mogelijkheid?

Werner Kogler, de vicekanselier van Oostenrijk, houdt het best voor mogelijk dat er op de Red Bull Ring in Oostenrijk een zogenaamd dubbele ‘spookrace’ plaatsvindt.


Frankrijk mag dan nog wel voorlopig als eerste race op de F1-kalender staan, iedereen kijkt vooral naar wat Oostenrijk gaat doen. Vandaag zijn daar de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan enigszins versoepeld.

Gezien de maatregelen die op maandagavond door Frans president Emmanuel Macron aangekondigd werden lijkt de kans groter dat het F1-seizoen in Oostenrijk van start gaat.

Werner Kogler, de vicekanselier van Oostenrijk, meent dat de F1-race op de Red Bull Ring mogelijk zonder publiek zou kunnen plaatsvinden, een zogenaamde ‘spookrace’. Meer zelfs, hij kan zich zelfs twee ‘spookraces’ inbeelden als seizoensopener.

“Los van het feit dat ik niet verantwoordelijk ben voor de organisatie van de grand prix kan ik het mij wel voorstellen,” antwoordde de vicekanselier op de vraag van ‘Kleine Zeitung’ over een dubbele seizoensopener in Spielberg.

“De organisatoren moeten echter weten dat ze moeten voldoen aan al de gezondheidsregels, net als alle regels met betrekking tot het binnenkomen en het verlaten van het land.”

De kans bestaat echter dat de teamleden alsook heel wat F1-personeel eerst in de provincie Stiermarken in quarantaine moeten gaan alvorens er sprake kan zijn van een F1-race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print