Zo kan een nieuwe F1-kalender 2020 eruit zien …

Jean Todt, Ross Brawn en Chase Carey proberen een nieuwe F1-kalender samen te stellen maar hoe kan zo’n aangepaste en ingekorte F1-kalender eruit zien?


Na heel wat geannuleerde en uitgestelde races wordt het puzzelen om nog een nieuwe F1-kalender samen te stellen. Er is nog steeds geen duidelijkheid over wanneer het F1-seizoen 2020 alsnog van start gaat, laat staan welke races erop zullen staan.

Dat het een moeilijke puzzel wordt om te leggen is nu al duidelijk. Er moet immers met heel wat factoren rekening gehouden worden. Ross Brawn en Jean Todt lieten eerder al verstaan dat drie races tijdens een maand tot de mogelijkheden behoort, een seizoen dat pas in januari 2021 eindigt lijkt minder waarschijnlijk.

Op basis daarvan heeft gerenommeerd motorsport-journalist Michael Schmidt, werkzaam voor Auto Motor und Sport, een mogelijke ‘F1-kalender 2020’ met vijftien races samengesteld.

Geen specifieke data voor die ‘F1-kalender 2020’ maar wel voor iedere maand enkele landen die het meeste kans maken om dan op de herwerkte F1-kalender te staan.

Het seizoen zou in Europa van start gaan omdat de F1-teams hun thuisbasis daar is. Op logistiek vlak lijkt dat de eenvoudigste en meest voor de hand liggende keuze. Nadat eerst Europa is aangedaan wordt er afgereisd naar Azië waarna het seizoen met Amerikaanse en Arabische races afgesloten zou worden.

Belangrijk is echter dat heel wat van de races eventueel zonder publiek zouden plaatsvinden, een optie die men in Nederland liever geen realiteit ziet worden. De organisatie van de ‘Dutch GP’ liet eerder al tussen de regels door verstaan dat het dan eventueel liever wacht tot 2021 om met een vol huis een feestelijk raceweekend te organiseren.

Een overzicht van hoe een nieuwe F1-kalender 2020 volgens Michael Schmidt samengesteld zou kunnen worden.

Maand – Aantal races – Landen
juli – 2 – Oostenrijk, Engeland of Frankrijk
augustus – 3 – Hongarije, Nederland, België, Italië of Spanje
september – 2 – Singapore, Rusland of Azerbeidzjan
oktober – 3 – Japan, Vietnam en China
november – 3 – Verenigde Staten, Mexico en Brazilië
december – 2 – Bahrein en Abu Dhabi
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner