Video ski-ongeluk Michael Schumacher blijkt virus te zijn

Mensen die op zoek gaan naar een video over het ski-ongeluk van Schumacher of een link erover ontvangen denken beter twee keer na alvorens op een link te klikken, dat meldt de website van ‘De Telegraaf’.
Er is immers een virus dat probeert te profiteren van de massale belangstelling voor het ski-ongeluk van Michael Schumacher. Het virus probeert vooral via de sociale media zoals Twitter en Facebook zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Indien je een link ontvangt met een beschrijving zoals ‘Exclusieve video ski-ongeluk Michael Schumacher’ (of een vertaling hiervan) dan is de kans immers groot dat het een link naar een bestand met het virus is.

De makers van het virus proberen zo handig gebruik te maken van de berichtgeving de voorbije dagen dat een Duitse toerist toevallig het ski-ongeluk van Michael Schumacher zou gefilmd hebben. Die beelden zijn voor alle duidelijkheid echter niet vrijgegeven!

Het virus verspreidt zich razendsnel omdat je eerst de link via sociale media zoals Facebook moet delen met vrienden alvorens je de zogenaamde video kan bekijken. Het virus zou zichzelf vervolgens activeren wanneer je met een geïnfecteerde computer een website van een bank bezoekt. De makers van het virus willen op die manier zo veel mogelijk bankgegevens verzamelen.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:34:”schumacher_headline_mercedes_1.jpg”;}
Mensen die op zoek gaan naar een video over het ski-ongeluk van Schumacher of een link erover ontvangen denken beter twee keer na alvorens op een link te klikken.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print