VIDEO: Stoffel Vandoorne maakt indrukwekkende entree op het autosalon

Autosalon Brussel
Autosalon Brussel

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft als regerende Formule E-kampioen gisterenavond een indrukwekkende entree op het Autosalon van Brussel gemaakt. Vandoorne maakte nadien ook de tijd om handtekeningen uit te delen aan de fans.

Stoffel Vandoorne racet vanaf dit seizoen voor het DS Penske Formule E-team. DS Automobiles maakt deel uit van de Stellantis Groep en die hadden Vandoorne uitgenodigd op het Autosalon van Brussel om met zijn DS Penske Formule E-bolide binnen te komen rijden. Vandoorne reed dan ook met een brede glimlach hal 5 van Brussels Expo binnen.

“Je wordt niet elk jaar wereldkampioen,” vertelde Vandoorne volgens ‘Het Laatste Nieuws’ op het Autosalon. “Ik ben wel heel blij dat het me gelukt is. Maar dit is een nieuw jaar, een nieuw begin bij een nieuw team. We hebben hoge ambities. Hopelijk kunnen we de lijn van vorig jaar doortrekken.”

Voor Vandoorne wordt het aanpassen want hij moet zich inwerken in een nieuw team. Met Jean-Eric Vergne heeft Vandoorne bij DS Penske ook een nieuwe en ervaren teamgenoot, een rijder die net als hijzelf in de Formule 1 heeft geracet.

“Na vier jaar Mercedes was ik gewoon geraakt aan de manier van werken. Dit is een grote verandering, met heel veel nieuwe mensen en een manier van werken die helemaal anders is. Een nieuwe challenge,” aldus Vandoorne. “We hebben nog heel veel dingen te leren, maar hopelijk kunnen we er het beste van maken. Een nieuwe wereldtitel zou de mooiste beloning zijn, maar we weten nog niet echt waar we staan als team.”

Sinds kort is Stoffel Vandoorne ook verbonden aan het Aston Martin F1 team, waar hij als reserverijder aan de slag gaat en dus ook regelmatig in de F1-simulator zal plaatsnemen.

Vandoorne wordt steeds vaker gevraagd of hem dat ook opnieuw van een F1-racezitje doet dromen maar onze landgenoot heeft die piste naar eigen zeggen aan de kant geschoven.

“Ik denk totaal niet aan de Formule 1. Het zou verkeerd zijn van mij om eraan te blijven denken. Ik rijd nu in de Formule E, ben wereldkampioen. Daar ligt mijn focus. Als er een kans komt zal ik het zeker overwegen, maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat die kans miniem is.”

Bekijk hieronder de entree van Stoffel Vandoorne op het Autosalon in Brussel.