“Videobeelden suggereren dat Alonso vlak voor de crash het bewustzijn verloor”

Volgens Joaquin Verdegay de la Vega, de vicevoorzitter van de Spaanse Automobielfederatie, zijn er serieuze aanwijzingen dat Alonso vlak voor de crash het bewustzijn verloor.

De vicevoorzitter van de Spaanse Automobielfederatie baseert zijn verklaring op basis van nieuwe amateurbeelden die zijn opgedoken en die werden uitgezonden door ‘Antena 3’. De Spaanse televisiezender legde de beelden voor aan Joaquin Verdegay de la Vega en volgens hem moeten we ons echt wel vragen stellen bij de uitleg die McLaren ons geeft over de oorzaak van de crash.

McLaren beweert dat Alonso gecrasht is door plotse en hevige windstoten maar dat lijkt niet juist te zijn. Er werd ook gesuggereerd dat Alonso een stroomstoot zou gekregen hebben maar die geruchten ontkende McLaren meteen. Toch is er volgens Joaquin Verdegay de la Vega meer aan de hand en wijst bijna alles erop dat Alonso vlak voor zijn crash het bewustzijn heeft verloren, zoals ook sommigen reeds suggereerden.

“Er is eerst en vooral maar zeer weinig schade aan de wagen. Bovendien zijn het dokters die meteen na het ongeval naar Alonso gaan in plaats van het team dat hem normaal uit de wagen zou moeten halen,” verklaart de vicevoorzitter van de Spaanse Automobielfederatie.

Verdegay de la Vega meent daarin te herkennen dat er iets Alonso verhinderde om uit de wagen te geraken, iets dat erger was dan simpelweg een fysieke hindernis.

“Het duurde bovendien immers maar liefst twaalf minuten om hem uit de wagen te krijgen. Dat is een eeuwigheid, zeker als je bekijkt hoe weinig schade er maar aan zijn wagen is.”

Ook David Coulthard stelde zich eerder reeds serieuze vragen over de crash van Alonso (Lees: “Er is iets niet juist met de crash van Alonso”).

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022