Vier jaar na zijn ski-ongeluk: Michael Schumacher wordt 49

Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 is vandaag 49 jaar geworden. Op zich is het een half mirakel dat Schumacher vandaag die verjaardag nog kan ‘vieren’.

Eind 2013 raakte Schumacher betrokken in een erg zwaar ski-ongeluk in het Franse Méribel. De Duitse ‘Rekordmeister’ had een ernstig hersentrauma en lag lange tijd in coma, waarna hij ontwaakte en tot op vandaag nog steeds aan het revalideren is.

Naar de juiste medische toestand van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 is het tot op vandaag nog steeds raden. De familie en zijn manager Sabine Kehm laten zo goed als niets los over de toestand van Schumacher. In september van vorig jaar was er nog wel het gerucht dat Schumacher naar Amerika zou gaan voor een speciale behandeling maar dat gerucht werd vervolgens ontkend.

Het weinige officiële nieuws over de toestand van Michael Schumacher gaat ondertussen al enige tijd terug. Het boulevardtijdschrift ‘Bunte’ berichtte in december 2015 dat Michael Schumacher opnieuw kon stappen, iets dat door Sabine Kehm, de woordvoerster en manager van Schumacher, ontkend werd.

Het kwam tot een rechtszaak en in 2016 liet advocaat Felix Damm het volgende weten in de rechtbank: “Michael Schumacher kan niet stappen. Meer zelfs, zonder de hulp van de personen die hem verzorgen kan hij niet zelfstandig rechtstaan.”

Schumacher revalideert ondertussen ruim vier jaar van zijn ski-ongeluk en het is nog maar de vraag of de Duitser ooit nog zelfstandig zal kunnen lopen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA