“Vierde plaats Daniil Kvyat in Imola komt niet door geluk”

Tijdens de GP van Emilia-Romagna op het circuit van Imola behaalde AlphaTauri en Daniil Kvyat een uitmuntende vierde plaats, een vierde plaats die volgens teambaas Franz Tost niet door geluk werd behaald.


De Rus profiteerde tijdens het slot van de race optimaal van een safety car om een bandenwissel te doen en zo vervolgens op nieuwere banden nog drie plaatsen te winnen. Sommigen noemen het geluk, Franz Tost spreekt eerder van een juiste strategische beslissing.

“Laat het me zo zeggen: We hadden geen geluk, we namen de juiste beslissing,” vertelde Tost na afloop tegenover de media in Imola. “We besloten om hem binnen te roepen voor de option-band, wat een geweldige beslissing was van ons strategieteam.”

“Al de andere teams hadden hetzelfde kunnen doen. Sommigen deden dat, anderen niet. Wij deden het en hebben er iets uit gehaald. Drie plaatsen winst want Daniil reed zevende en finishte als vierde.”

Kvyat kon op zijn nieuwe banden serieus aanvallen en plaatsen goedmaken. Indien de race nog enkele ronden langer had geduurd was een podiumplaats volgens Tost zelfs mogelijk geweest.

“Het zorgde ervoor dat Daniil tegen de eerste bocht Perez en Albon kon inhalen en enkele bochten later ook Leclerc. Op dat moment lag Daniil vierde maar jammer genoeg was de race te snel voorbij om nog bijkomend voordeel eruit te halen.”

“Hij zou nog enkele ronden nodig gehad hebben om ook Ricciardo in te kunnen halen. Desondanks is een vierde plaats het beste resultaat voor Daniil dit jaar en het team heeft een geweldige performance getoond.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023