Yuki Tsunoda lijkt op weg naar racezitje: “Indrukwekkende F1-test bij AlphaTauri”

Tsunoda maakt in de Formule 2 nog steeds kans op de titel. De Honda-protegé lijkt ondanks het aangekondigd afscheid van Honda veel kans te maken op een racezitje.


De Japanner kent een sterk seizoen in de Formule 2 en is zoals gezegd nog steeds verwikkeld in een strijd om de titel in de opstapklasse naar de Formule 1. Tsunoda mocht op woensdag testen bij AlphaTauri en daar zijn ze duidelijk onder de indruk van de Japanner.

“Yuki was meteen vertrouwd met de wagen. Toen we na de regen wisselden naar droogweerbanden verbeterde hij meteen zijn rondetijden en het was redelijk indrukwekkend,” blikt teambaas Tost terug op de test van de Japanner.

“Na de lunchpauze gingen we door met een nieuw setje droogweerbanden en verbeterde hij zijn rondetijd verder. Hij toonde dat hij zich ronde na ronde steeds comfortabeler voelde in de wagen.”

“Yuki gaf waardevolle technische feedback wat het gedrag van de wagen betreft, wat in lijn is met wat we verwacht hadden.”

“Tijdens zijn laatste run deden we een racesimulatie en was hij redelijk consistent, wat een duidelijk bewijs is dat hij alles onder controle had.”

Tsunoda zal nog tijdens een oefensessie op vrijdag mogen testen maar het ziet er nu wel erg concreet naar uit dat Tsunoda in 2021 een racezitje zal krijgen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print