Vijf constructeurs willen zeker in de Formule 1

Na de bevestiging dat Honda er volgend seizoen niet meer zal bij zijn, vreesden kenners dat nog meer grote constructeurs de sport zouden verlaten. Die vrees lijkt voorlopig ongegrond. Vandaag lieten vijf van de grootste teams immers weten dat ze niet van plan zijn om de Fomule 1 te verlaten.

BMW, Ferrari, Renault, Mclaren-Mercedes en Toyota gaan er alles aan doen om in de F1 te blijven. Gisteren liet de FOTA nog weten dat het enkele voorstellen klaar heeft om de kosten in de F1 te verlagen. FIA president Max Mosley reageerde al door te stellen dat de kostenverlaging die de teams voorstellen lang niet genoeg is om de sport te redden maar de teams zijn er van overtuigd dat ze op de goede weg zijn.

"Het verdwijnen van Honda toont aan hoe belangrijk het is dat we de kosten verlagen. Daar zijn wij al vijf jaar mee bezig. Binnen de Formula One Teams’ Association werken we nu zeer hard om de kosten te verlagen en onze doelstelling is om binnen twee jaar te werken aan vijftig procent van de huidige kostprijs", aldus Norbert Haug, hoofd van Mercedes Motorsport.

Ook bij Toyota is m’n positief over de voorstellen van de FOTA.

"We hopen dat de voorstellen van de FOTA de steun vinden die ze verdienen. Ze bieden een gezonde en stabiele basis die de Formule 1 op dit moment nodig heeft."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023