Vijf teams hebben zicht op overwinningen volgens Alonso

Fernando Alonso kijkt vooruit naar het komend seizoen en geeft zijn kijk op z’n naaste concurrenten.
image

Volgens de Ferrari-piloot zullen er zeker vijf teams meevechten om overwinningen. Hij voorspelt dus een spannend verloop van het seizoen. Alonso heeft gisteren zijn laatste testdag gereden op een doorweekt Circuit de Catalunya, nabij Barcelona. Daar heeft hij slechts vijf ronden kunnen afwerken. De weersomstandigheden waren te slecht en het was gezien de goede evolutie van de Ferrari 150° Italia, onnodig om hier risico’s te gaan nemen.

Dat de nieuwe Ferrari goed geboren is mocht blijken uit de tijden van de Asturiër, die de tweede besttijd liet optekenen van alle testdagen, net na Michael Schumacher. “Dit bevestigd eens te meer dat mijn indruk over Schumacher de juiste is, hij is er 42 maar nog steeds heel competitief met een snelle wagen” zegt Alonso.

Maar op het lijstje van de Spanjaard staan nog andere namen: “Ik denk nog steeds dat er een grote groep, waaronder Red Bull, McLaren, Mercedes, Renault en zelfs Williams, veel kans maakt om te strijden voor de overwinning vanaf de eerste races. Daarna zullen we moeten kijken naar de ontwikkeling van de verschillende wagens, waardoor er zich waarschijnlijk bepaalde teams meer zullen gaan profileren dan andere. Ik hoop dat Ferrari daar deel zal van uitmaken.”

En daar geeft Alonso blijk van nuchterheid, want het is inderdaad in vorige seizoenen reeds meermaals gebleken dat competitief zijn bij de eerste races niet altijd garant staat voor de eindzege. Er bestaat namelijk een constante ontwikkeling van de wagens, wat een cruciaal element is in F1, en geen enkel team kan het zich veroorloven om die ontwikkeling te vertragen of te stoppen, zelfs als je aan de leiding ligt.

“Het doel is om steeds de snelste wagen te bezitten van het peloton. Andere elementen kunnen soms ook een rol gaan spelen en mee bepalen of we winnen of niet, maar algemeen gezien kunnen we stellen dat de snelste package wint. En ik ben er zeker van dat Ferrari er 100% klaar voor is om er volledig voor te gaan in Melbourne (25-27 maart). Of het voldoende zal zijn om de overwinning te behalen weet ik niet, maar winnen is het enige wat ik nu voor ogen heb.”

Dat belooft!

Geschreven door Bart Termote

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print