F1 2011 video countdown: De eerste ronde!

Om de zoveel tijd kom je in de F1 een piloot tegen die boven de rest uitstijgt. Eentje die niet uit hetzelfde hout gesneden is als al de rest.
Je zou kunnen denken dat we het hier over Schumacher hebben. De Duitser is zevenvoudig wereldkampioen en heeft zowat alle records op zijn naar staan, behalve die van het aantal gestarte GP’s. Dat staat nog altijd op naam van Barrichello. Toch gaat het hier over iemand anders. Iemand die absoluut niet in deze countdown mag ontbreken.

Wij hebben het over iemand die in de loop der geschiedenis reeds vele superlatieven als bijnaam heeft gehad: magistraal, buitenaards en voor sommigen zelfs god. Zover durven wij niet gaan, maar vast staat wel dat zijn rijkunsten goddelijk waren.

Sommigen zullen zich afvragen waarom heel die heisa rond Senna. Begrijpelijk als je hem nooit aan het werk hebt gezien. Senna was iemand die dingen kon doen met een F1 wagen die voor anderen onmogelijk bleken.

Senna was iemand die tijdens een kwalificatie een besttijd neerzette met meer dan een seconde voorsprong op P2 en vervolgens met nog 5 minuten op de klok toch nog naar buiten kwam om zijn eigen tijd te verbeteren terwijl dat helemaal niet nodig was. Gewoon om te zien of hij de limiet weer wat verder kon leggen.

Senna was iemand….uniek. Maar je hoeft ons niet op onze woorden te geloven. Oordeel zelf en kijk naar het volgende fragment. We bevinden ons in 1993 op de GP van Donington. Senna vertrekt op P4, verliest een plaats bij de start aan Schumacher en schiet dan van P5 naar P1 in minder dan een ronde.

Nog niet overtuigd? Senna wist dit klaar te spelen op een natte baan en met koude banden. Bovendien kon bij de finish enkel Damon Hill in de zelfde ronde eindigen op meer dan 1min en 23sec. Het gehele overige deelnemersveld, waaronder ook Barrichello, werd op minstens een ronde gezet. Dat was Senna.

Nog 13 dagen!

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}