Villeneuve: “Gasly en Kvyat zijn niet goed genoeg voor Red Bull”

Jacques Villeneuve vindt dat Red Bull met Max Verstappen slechts één rijder heeft die goed genoeg is om de hoge verwachtingen in te lossen die meekomen met een zitje bij een topteam.


In een gesprek met ‘Motorsport-total’ neemt de wereldkampioen van 1997, zoals we dat gewend zijn van hem, geen blad voor de mond. Hij gelooft ook dat als de omstandigheden anders geweest zouden zijn dat Pierre Gasly al lang vervangen was.

“Hij is werkelijk ver verwijderd van Verstappen,” aldus Villeneuve. “Hij zit niet op het niveau waarop hij zou moeten zitten, dat is hard.”

“Hij mag van geluk spreken dat hij er nog is. Red Bull en Helmut Marko zijn in het verleden al harder geweest voor andere rijders. Ze weten niet door wie ze hem moeten vervangen.”

Villeneuve gelooft ook niet dat Gasly de situatie nog kan omkeren. Red Bull heeft al laten verstaan dat Gasly het seizoen zal volmaken maar dan is er nog onduidelijkheid over het seizoen 2020.

Een naam die veel naar voren geschoven wordt is die van Daniil Kvyat. De Rus lijkt wel een kat met negen F1-levens te zijn en is al aan zijn derde periode bij Toro Rosso bezig. Hij doet het trouwens niet onaardig in 2019 met een derde plaats in Duitsland als hoogtepunt.

Maar op de vraag of Kvyat dan wel een goede vervanger zou zijn antwoordt Villeneuve vastberaden ‘neen’ en ook de podiumplaats in Hockenheim verandert daar niets aan.

“Ze hadden het risico van de banden goed ingeschat en daar de vruchten van geplukt. Dat had echter bij iedereen in het veld het geval kunnen zijn. Het hadden evengoed de rijders van Haas of Alfa Romeo kunnen zijn.”

Daarna bleef de Rus foutloos maar desalniettemin vindt Villeneuve hem niet geschikt om Gasly te vervangen. Hij benadrukt dat het helemaal anders is om voor een topteam als Red Bull te rijden waar de druk enorm is.

“Bepaalde rijders doen het goed bij kleinere teams maar zijn nutteloos voor een topteam. Dat kan gebeuren, zelfs met tien jaar ervaring. Dat hebben we de voorbije jaren nog gezien,” besluit Villeneuve.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022