Villeneuve: “Max Verstappen dwingt Lewis Hamilton tot het nemen van grote risico’s”

Daimler Media
Daimler Media

Jacques Villeneuve heeft nog eens zijn ongezouten mening gegeven. Deze keer over Lewis Hamilton die volgens hem door Max Verstappen gedwongen wordt om grote risico’s te nemen.

“Tijdens de start had Lewis tegenover Max moeten inhalen van zodra de eerste bocht eraan kwam, hij bevind zich immers langs de buitenkant. Hij ging echter door en ruïneerde zo zijn race al in de eerste bocht,” aldus de wereldkampioen van 1997 tegenover ‘F1-insider’.

Volgens Villeneuve riskeerde Hamilton te veel tijdens de race, niet alleen bij de start maar ook tijdens zijn inhaalrace die hij probeerde neer te zetten. Zo nam Hamilton volgens Villeneuve ook te veel risico toen hij George Russell probeerde in te halen in Tosa en wat Hamilton een schuiver in de grindbak opleverde en bijna ook een opgave.

“Lewis riskeerde te veel tijdens het inhaalmanoeuvre,” aldus Villeneuve. “Ik betwijfel of hem dat de voorbije jaren zou overkomen zijn.”

“De rode vlag die werd uitgelokt door de crash van teamgenoot Valtteri Bottas heeft hem gered. Hij heeft enorm veel geluk gehad maar daarop moet hij in de toekomst niet rekenen.”

“Je kon al in Imola zien dat Lewis het niet gewoon is om grote risico’s te nemen. Maar nu moet hij, omdat hij in tegenstelling tot de voorbije jaren, een tegenstander heeft die niet voor hetzelfde team rijdt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022