Villeneuve: “Schumacher blijft snel”

Voormalig F1-rijder Jacques Villeneuve verklaarde onlangs dat hij van mening is dat Michael Schumacher in 2010 nog erg snel zal zijn. Villeneuve zou ook zelf de strijd met Schumacher ook nog eens willen aangaan.
Als je de Formule 1 en de hoogtepunten uit haar geschiedenis beweert te kennen dan moet je normaal ook op de hoogte zijn van de Grand Prix van Jerez in 1997. Michael Schumacher die probeerde om Villeneuve van de baan te rammen maar uiteindelijk zelf voor die onzuivere daad bestraft werd.

Villeneuve werd meteen ook de nieuwe wereldkampioen maar meteen stierf ook een vriendschap binnen de sport. In 2009 waren Schumacher en Villeneuve er niet meer bij maar beide heren worden wel weer terug gelinkt aan een zitje voor 2010. Wat Villeneuve betreft zou de comeback van Schumacher nog niet zo’n dom plan zijn.

“Ik zou niet weten waarom hij geen comeback zou kunnen maken en waarom hij niet zoals vroeger zou kunnen presteren. Het vermoeiende aan de sport is niet het fysieke, maar wel het psychologische gedeelte van een mens. Michael zal geen last hebben van zijn sabbat want daarvoor was hij te lang actief in de F1. Er zijn veel sporten waarin de top onbereikbaar is voor 40-jarige mensen maar hij heeft zijn ervaring waaruit hij enorm wat voordeel kan halen”.

“Men kan in 2010 de ervaring van Michael zeer goed gebruiken want het nieuwe reglement staat niet meer toe dat er nog wordt bijgetankt en verder zullen ook de banden weer een verandering moeten ondergaan. Om eerlijk te zijn zou ik zelf ook terug in de F1 willen racen, ook al is Michael er ook actief”, zo vertelde Jacques Villeneuve.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen